Kısmı Zaferlerden Kökten Kurtuluş

"Almanya için bir ütopyacı düş olan şey, radikal devrim, insanın genel kurtuluşu değil, kısmi, sırf siyasal bir devrim, yapının temellerini ayakta bırakan bir devrimdir. (...) kısmi bir kurtuluş (...) sivil toplumun bir kesiminin kendisini kurtararak genel egemenliğe ulaşmasıdır. (...) Ama Almanya'da hiçbir sınıf, onu toplumun yıkıcı temsilcisi yapacak cüret, kararlılık ve acımasızlığa sahip değildir... Almanya sonuna kadar giden bir devrim yapmadıkça, devrim yapmış olamaz. Almanya'da Ortaçağ'dan kurtuluş Ortaçağ üzerindeki kısmi zaferlerden de kurtuluşla mümkündür."

"Bu sosyalizm, genel olarak sınıf farklılıklarının; bu sınıf farklılıklarının dayandıkları bütün üretim ilişkilerinin; bu üretim ilişkilerine tekabül eden bütün toplumsal münasebetlerin ortadan kaldırılmasına; bu toplumsal münasebetlerden çıkan bütün düşüncelerin alaşağı edilmesine varana kadar devrimin sürekliliğinin ilanıdır ve, zorunlu bir geçiş uğrağı olarak proletaryanın sınıf diktatörlüğüdür.''

"Bizim için mesele, özel mülkiyetin şekil değiştirmesi değil, yokedilmesi; sınıf uzlaşmazlıklarının yumuşatılması değil, sınıfların ortadan kaldırılması; varolan toplumun iyileştirilmesi değil, yeni bir toplumun kurulması olabilir ancak".

Acımasız bir eleştiri, tümüyle serbest düşünme, gerçeğe mutlak sadakat ve bilimle...

Sevgiyle kalın...

4 Şubat 2012 Cumartesi

Bianet :: Ekim'de 53 İşçi Hayatını Kaybetti - Bianet

Bianet :: Ekim'de 53 İşçi Hayatını Kaybetti - Bianet

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin ekim ayına ilişkin raporuna göre geçen ay en az 53 işçi hayatını kaybetti, en az 142 işçi de yaralandı.
Rapordaki bilgilere göre, inşaat-yol işkolunda 11, maden ve metal işkollarında 5'er, enerji iş kolunda 4 işçi hayatını kaybetti. Ekim ayı içinde işkolu belirlenememiş 15 işçi ölümünün daha olduğu da kaydedildi.
Ekimde yaşanan yaralanmalar sektörlere göre dağıtıldığında en fazla yaralanmanın 28'er kişiyle inşaat-yol ve tekstil sektörlerinde olduğu görülüyor. Ancak iki sektördeki yaralanmalar arasında bir fark bulunuyor. Tekstilde gerçekleşen 28 yaralanmanın 27'si trafikte gerçekleşen bir servis kazası sonucu oluşmuş; inşaat-yol sektöründeki 28 yaralanmanın 12'si ezilme/göçük, 11'i düşme, diğerleri başka nedenlerle ilgili. Raporda 39 yaralanmanın ise hangi iş kolunda yaşandığının belirlenemediği bilgisi yer alıyor.
İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin hazırladığı rapor sadece basına yansıyan bilgiler üzerinden hareket ederek çıkarılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder