Kısmı Zaferlerden Kökten Kurtuluş

"Almanya için bir ütopyacı düş olan şey, radikal devrim, insanın genel kurtuluşu değil, kısmi, sırf siyasal bir devrim, yapının temellerini ayakta bırakan bir devrimdir. (...) kısmi bir kurtuluş (...) sivil toplumun bir kesiminin kendisini kurtararak genel egemenliğe ulaşmasıdır. (...) Ama Almanya'da hiçbir sınıf, onu toplumun yıkıcı temsilcisi yapacak cüret, kararlılık ve acımasızlığa sahip değildir... Almanya sonuna kadar giden bir devrim yapmadıkça, devrim yapmış olamaz. Almanya'da Ortaçağ'dan kurtuluş Ortaçağ üzerindeki kısmi zaferlerden de kurtuluşla mümkündür."

"Bu sosyalizm, genel olarak sınıf farklılıklarının; bu sınıf farklılıklarının dayandıkları bütün üretim ilişkilerinin; bu üretim ilişkilerine tekabül eden bütün toplumsal münasebetlerin ortadan kaldırılmasına; bu toplumsal münasebetlerden çıkan bütün düşüncelerin alaşağı edilmesine varana kadar devrimin sürekliliğinin ilanıdır ve, zorunlu bir geçiş uğrağı olarak proletaryanın sınıf diktatörlüğüdür.''

"Bizim için mesele, özel mülkiyetin şekil değiştirmesi değil, yokedilmesi; sınıf uzlaşmazlıklarının yumuşatılması değil, sınıfların ortadan kaldırılması; varolan toplumun iyileştirilmesi değil, yeni bir toplumun kurulması olabilir ancak".

Acımasız bir eleştiri, tümüyle serbest düşünme, gerçeğe mutlak sadakat ve bilimle...

Sevgiyle kalın...

23 Şubat 2012 Perşembe

Arabulucudan da sonuç çıkmazsa grev kapıda

4 bin lastik işçisi greve gidebilir


Lastik-İş Sendikası ile lastik işverenleri, yeni dönem toplu sözleşme görüşmelerinde, ücretler üzerine anlaşamayınca uyuşmazlık zaptı tutuldu. 4 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde lastik iş verenleri işçiler için yüzde 3,4’lük bir zam önerisi sundu. Arabulucudan da sonuç çıkmazsa grev kapıda.
Brisa, Türk Pirelli, Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan 4 bin işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinin 5. oturumunda da anlaşma sağlanamadı. İşverenin yüzde 3.4'lük ücret zammı önerisi üzerine DİSK'e bağlı Lastik-İş Sendikası masadan kalktı.
Arabulucuya gidiliyor
Kocaeli Üniversitesi Turizm Otelcilik Meslek Yüksekokulu Derbent Uygulama Oteli'nde süren görüşmelerin son oturumunda, Lastik-İş Sendikası'nın yüzde 14'lük ücret artışı talebine, işveren vekilleri resmi enflasyonun yarısı kadar olan yüzde 3,4'lük artış önerdi. İşverenin zam önerisinde değişikliğe gitmediğini, işe giriş ücretlerini değiştirmek istediğini ve özel emeklilik sigortası taleplerinin değerlendirilmediğini gören Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan ve diğer yöneticiler, görüşmeleri keserek masadan kalktı. Bunun üzerine, süreci tanımlayan uyuşmazlık zaptı tutuldu.
Grev ihtimali var
15 gün içerisinde tarafsız arabulucu atanacak ve görüşmeler arabulucu nezdinde yapılacak. Yine bir sonuç alınmazsa lastik fabrikalarında grev kaçınılmaz hale gelecek.
(soL-Kocaeli)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder