Kısmı Zaferlerden Kökten Kurtuluş

"Almanya için bir ütopyacı düş olan şey, radikal devrim, insanın genel kurtuluşu değil, kısmi, sırf siyasal bir devrim, yapının temellerini ayakta bırakan bir devrimdir. (...) kısmi bir kurtuluş (...) sivil toplumun bir kesiminin kendisini kurtararak genel egemenliğe ulaşmasıdır. (...) Ama Almanya'da hiçbir sınıf, onu toplumun yıkıcı temsilcisi yapacak cüret, kararlılık ve acımasızlığa sahip değildir... Almanya sonuna kadar giden bir devrim yapmadıkça, devrim yapmış olamaz. Almanya'da Ortaçağ'dan kurtuluş Ortaçağ üzerindeki kısmi zaferlerden de kurtuluşla mümkündür."

"Bu sosyalizm, genel olarak sınıf farklılıklarının; bu sınıf farklılıklarının dayandıkları bütün üretim ilişkilerinin; bu üretim ilişkilerine tekabül eden bütün toplumsal münasebetlerin ortadan kaldırılmasına; bu toplumsal münasebetlerden çıkan bütün düşüncelerin alaşağı edilmesine varana kadar devrimin sürekliliğinin ilanıdır ve, zorunlu bir geçiş uğrağı olarak proletaryanın sınıf diktatörlüğüdür.''

"Bizim için mesele, özel mülkiyetin şekil değiştirmesi değil, yokedilmesi; sınıf uzlaşmazlıklarının yumuşatılması değil, sınıfların ortadan kaldırılması; varolan toplumun iyileştirilmesi değil, yeni bir toplumun kurulması olabilir ancak".

Acımasız bir eleştiri, tümüyle serbest düşünme, gerçeğe mutlak sadakat ve bilimle...

Sevgiyle kalın...

4 Şubat 2012 Cumartesi

Bianet :: Dokuz Ayda 396 İşçi Öldü - Bianet

Bianet :: Dokuz Ayda 396 İşçi Öldü - Bianet

İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, 2011'in ilk dokuz ayında iş kazalarında 396 işçinin öldüğünü, 2453 işçinin ise yaralandığını açıkladı.
Çeşitli sektörlerde meydana gelen iş kazaları ve sonuçlarını her ay raporlaştıran İstanbul İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, dokuz ay içinde en çok kazanın Eylül'de gerçekleştiğini açıkladı. Meclis verilerine göre eylülde meydana gelen iş kazalarında 56 işçi hayatını kaybetti, 686 işçi ise yaralandı.
Dicle Haber Ajansı'nın (DİHA) haberine göre, özellikle İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, İzmir, Ankara, Adana, Eskişehir, Tekirdağ, Malatya, Bursa, Konya ve Maraş gibi sanayi merkezlerinde yoğunlaştığı yerde görülen iş kazaları, daha çok tersane, maden, inşaat, enerji, metal, çimento, mevsimlik tarım, tekstil ve deri iş kollarında meydana geldi. Yüksekten düşme, ezilme, zehirlenme, yanma ya da mevsimlik işçilikte sık görüldüğü gibi trafik kazalarının, ölüm ve yaralanmalara yol açtığının ifade edildiği raporda, işçilerin ağır ve uygunsuz koşullarda çalıştığına dikkat çekildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder