Kısmı Zaferlerden Kökten Kurtuluş

"Almanya için bir ütopyacı düş olan şey, radikal devrim, insanın genel kurtuluşu değil, kısmi, sırf siyasal bir devrim, yapının temellerini ayakta bırakan bir devrimdir. (...) kısmi bir kurtuluş (...) sivil toplumun bir kesiminin kendisini kurtararak genel egemenliğe ulaşmasıdır. (...) Ama Almanya'da hiçbir sınıf, onu toplumun yıkıcı temsilcisi yapacak cüret, kararlılık ve acımasızlığa sahip değildir... Almanya sonuna kadar giden bir devrim yapmadıkça, devrim yapmış olamaz. Almanya'da Ortaçağ'dan kurtuluş Ortaçağ üzerindeki kısmi zaferlerden de kurtuluşla mümkündür."

"Bu sosyalizm, genel olarak sınıf farklılıklarının; bu sınıf farklılıklarının dayandıkları bütün üretim ilişkilerinin; bu üretim ilişkilerine tekabül eden bütün toplumsal münasebetlerin ortadan kaldırılmasına; bu toplumsal münasebetlerden çıkan bütün düşüncelerin alaşağı edilmesine varana kadar devrimin sürekliliğinin ilanıdır ve, zorunlu bir geçiş uğrağı olarak proletaryanın sınıf diktatörlüğüdür.''

"Bizim için mesele, özel mülkiyetin şekil değiştirmesi değil, yokedilmesi; sınıf uzlaşmazlıklarının yumuşatılması değil, sınıfların ortadan kaldırılması; varolan toplumun iyileştirilmesi değil, yeni bir toplumun kurulması olabilir ancak".

Acımasız bir eleştiri, tümüyle serbest düşünme, gerçeğe mutlak sadakat ve bilimle...

Sevgiyle kalın...

4 Şubat 2012 Cumartesi

25 yıldan sonra Reuters greve gidiyor!

Reuters çalışanları greve gidiyor - soL Portal


Reuters'te çalışan basın emekçileri, maaşlarına enflasyon oranının altında zam yapıldığı gerekçesiyle önümüzdeki hafta 2 günlük greve çıkacaklar. Bu karar, 25 yıl sonra Reuters'teki ilk grev olacak.
Dünyaca ünlü Reuters Haber Ajansı'nda çalışan basın emekçileri, maaşlarına enflasyon artış oranının altında zam yapıldığı gerekçesiyle grev yapmaya karar verdiler.
Ulusal Gazeteciler Sendikası'na (NUJ) üye çalışanlar, ajans tarafında önerilen yüzde 1,75'lik zammı kabul etmedi. Reuters'in yıllardır çalışanlarından ve sendikadan gelen uyarılara kulak asmadığını belirten NUJ temsilcileri, dayanma noktasının aşıldığını, ajansın yıllardır enflasyon oranının altında zamlar yaptığını, çalışanlarını değerinin altında ücretlendirdiğini belirttiler. Gazeteciler, zam teklifinin, ailesi Londra'da yaşayan Reuters çalışanlarına yetmesinin mümkün olmadığını söylediler.
NUJ'a üye Reuters çalışanları arasında yapılan grev oylamasında, çalışanların yüzde 83 gibi ezici bir çoğunluğu greve evet dedi. Grev, 9 Şubat gecesi başlayacak ve 2 gün sürecek.
Reuters, Canary Wharf ofislerinde çalışan gazetecileri işten çıkarttığı için de eleştiri oklarının hedefinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder